VILA SELENA

Volite li bajke?

Sećate li se kada ste ih kao mali čitali i zamišljali scene preko sedam brda i sedam mora, doline, rečice i vodopade i ljupke drvene kućice u koje biste rado zavirili?
I sećate li se koliko puta ste poželeli da stvarno nađete u sred takve scene?
E pa konačno vam pružamo tu prilku.

Zatalasani brežuljci od Golije do Radočela, mirisne borove šume i drvene brvnare Vile Selena su pravi početak iz bajke. Barem tako kažu naši gosti (a sada prijatelji) koji su nas posetili i koji nam se iznova vraćaju. Prvo ono najvažnije! Sagradili smo ih na jedinstvenom mestu. Ne znamo da li znate ali, ovde se susreću vazdušne struje Mediterana i plalnske Srbije, pa se u vazduhu meša mirisi mora i stoletnih četinara. Nešto što možete osetiti samo ovde. Zato je naše selo Rudno, čuvena vazdušna banja koja će biti prava blagodet za vaša pluća. Kao drugo mi smo mesto sa najviše sunčanih dana u Srbiji, a sama Golija planina sa najviše senga. Zato kod nas možete uživati u šetnjama po idiličnim zimskim predelima, ali bez jakih mrazeva, nego sa blagim suncem na licu. Golija je i prirodni rezervat biosfere. I tu titulu ne nosi tek tako. Tome u prilog govori i čeinjenica da se u našoj blizini nalazi čak 30 izvora bistre pijaće vode. Tu su i brojni potoci koji su toliko čista da u njima žive pastrmke i rečni rakovi koji su indikatori vode najvišeg kvaliteta. A kućice koje vidite na slikama su naše brvnare. Izgrađene su u celosti od drveta pa ćete u njima osetiti onu pravu, toplu, planinsku atmosferu. Kad tome pridodate nadaleko čuvene specijalitete ovog kraja: domaću pršutu, rudnjanski kajmak i sir, pite od heljde, vruć hleb, rudnjanski krompir i jagnjetinu i mnoge druge špecije od kojih vam već sad ide voda na usta, utisak postaje potpun.
I naravno, kakva bi to bajka bila a da u njoj nema kraljeva, kraljica, prinčeva i princeza. Za to se pobrinula slavna loza Nemanjića koja je ovde ostavila veliki trag. Pre svega sa dva bisera srpske arhitketure i prosvetitetljstva - manastira Studenice i Gradca koji stameno stoje na ovom mestu već 800 godina čuvajući same početke srpske države.

E zbog svega toga je ovo mesto naša bajka. Ali ona na javi. Ona u koju vas pozivamo, da uživate zajedno sa nama u svemu što nam je priroda bezrezervno podarila. Vila Selena i mi, njeni topli domaćini, vas čekamo a vama ostaje da nas kontaktirajte.

VAŠI DOMAĆINI - PORODICA MILOŠEVIĆ

Baka Leposava

Rastko

Dragica

Dragan

Radina

Selena

Knjiga utisaka

Napišite novi unos za Knjigu gostiju

 
 
 
 
 
 
Polja označena sa * su obavezna.
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Iz bezbednosnih razloga čuvamo IP adresu 3.89.87.12.
Moguće je da će vaš unos biti vidljiv samo u knjizi gostiju nakon što ga pregledamo.
Zadržavamo pravo uređivanja, brisanja ili ne objavljivanja unosa.
1 entry.
Izraela Izraela wrote on 14.jun.2017. at 08:19:
Sve je bilo kako se pozeleti moze. Obrok serviran u vreme kada vama odgovara i sprema se ono sto vam se jede. Domacini topli, prijatni, i nista im ne pada tesko kako bi se Vi osecali kao kod svoje kuce. Priroda besprekorna, vazduh cist. Sve u svemu odlicno provedeno vreme na Rudnu u Vila Seleni. Mi cemo se sigurno vratiti. Toplo preporucujemo svima!